the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Confederation Cup διοργάνωση η διαφημιστικό τρυκ;

Το κύπελλο συνομοσπονδιών αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη μορφή ξεζουμίσματος της όποιας ικμάδας στην ποιότητα έχει απομείνει στους σύγχρονους ποδοσφαιριστές. Αυτή τη φορά όχι φυσικά από τις ομάδες τους - πολυεθνικές του θεάματος(αυτές τους λιώνουν με τις συνδυασμένες απαιτήσεις πρωταθλημάτων κυπέλλων και υποχρεώσεων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα των ηπείρων τους), αλλά από την πιο μεγάλη και περισσότερο κερδοφόρα εταιρία στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού τη FIFA.
Το κύπελλο συνομοσπονδιών αποτελεί το πιο προχωρημένο δοκιμαστήριο για το επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο, το λεγόμενο mundial.
Σκεφτείτε τι πίεση δέχονται μια σειρά από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ειδικά όταν αυτοί είναι διεθνείς και μάλιστα σε εθνικές ομάδες όπως της Αργεντινής και της Βραζιλίας.
Αν και η πρώτη δεν συμμετέχει στο κύπελλο συνομοσπονδιών ωστόσο αποτελεί μαζί με την αιώνιο αντίπαλο της, μια απ' τις ομάδες που οι παίχτες της δεν σταματούν ποτέ μιας και οι υποχρεώσεις στους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη και η υποχρεώσεις τους στις εθνικές ομάδες των χωρών τους δεν τους επιτρέπουν να πάρουν ανάσα.
Η εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου με τη διάχυση των πολυεθνικών έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που όπως έλεγε πριν μερικά χρόνια ο Ζινεντίν Ζιντάν, είναι θέμα χρόνου να έχουμε μαζικά νεκρούς μέσα στα γήπεδα και φυσικά δε μιλάμε για αυτούς που έφυγαν, αλλά για αυτούς που θα φύγουν ακόμα πιο μαζικά στο μέλλον μιας και η υπερεκμετάλλευση τους έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Ας σκεφτούμε καλά όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αν τέτοιου είδους κλοτσοσκούφι θέλουμε η αν αξίζει να παλέψουμε για μαζικό λαϊκό αθλητισμό μέσα από ένα άλλο διαφορετικό σύστημα, όπου στο επίκεντρο των εξελίξεων θα είναι ο άνθρωπος και όχι το κέρδος.

Κολλεκτίβα Σπορτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center