the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ξεκινήσε η προετοιμασία...

Ουσιαστικά βάση ημερολογίου το καλοκαίρι ξεκίνησε χτες και μαζί με αυτό ξεκίνησε και η προετοιμασία, (όχι των ΠΑΕ, εξάλλου αυτή δεν μας αφορά, αλλά η δική μας που είναι και το τοπικό μέρος των διακοπών μας.)
Έτσι χωρίς πολλές περιστροφές πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας 65ρα και μάλιστα σε διαδρομές που συνδύαζαν όλη σχεδόν τη μορφολογία της επαρχίας Κυδωνίας. Ξεκινούσαν από κάμπους και τα "πορτοκαλοχώρια", μεταφέρονταν σε βουνά, επέστρεφαν στους κάμπους και τους λοφίσκους της ίδιας επαρχίας με τελική κατάληξη τις παραλίες της.
Ο χειμώνας πάντα μας αφήνει τα σημάδια του πάνω μας και φέτος ήταν πολλά πράγμα που σημαίνει πως για την υγεία μας πρέπει να κάνουμε και ορισμένες "θυσίες" τι οποίες φυσικά πάντοτε τις πραγματοποιούμε με περισσή χαρά.
Εδώ και δέκα μέρες στο χαλαρό κάθε απόγευμα συνδυάζουμε διαδρομή με κολύμπι, χτες όμως θυμηθήκαμε τις καλές μας ημέρες όμως στο διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ξεκινήσαμε στις 15:30 απ' το σπίτι με μερικές διατάσεις και σιγά σιγά πήραμε τους δρόμους στην κυριολεξία, ενώ λίγο πριν ξεκινήσουμε είχαμε ανεβάσει ένα άρθρο στο κεντρικό ιστολόγιο.
Φυσικά η καλή διαδρομή συνδυάζει σχεδιασμό στο χάρτη, ταχύμετρο με πολλαπλές δυνατότητες και συναρτήσεις και φυσικά παλμογράφο για οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας από πλευράς αναβάτη δηλαδή ημών, ενώ παράλληλα πριν το ξεκίνημα πρέπει να έχει καταναλωθεί πλουσιοπάροχο γεύμα τουλάχιστον 1500 θερμίδων πλούσιο σε σίδηρο, πράσινους υδατάνθρακες, φρούτα, άφθονο νερό και καθόλου μα καθόλου οινοπνεύματος για να μην υπάρξει κατακράτηση υγρών.
Ο σχεδιασμός έιχε ως εξής:
1ο Κομμάτι Χανιά - Φουρνές -Μεσκλά -Φουρνές - Αλικιανός - Μπαπιόλο - Μανωλιόπουλο.
2ο Κομμάτι Μανολιόπουλο - Γεράνι - Πλατανιάς - Αγία Μαρίνα -Σταλός - Αγ. Απόστολοι.
Στο δεύτερο κομμάτι περιελάμβανε στάση και ξεκούραση για 10 λεπτά μιας και κάναμε το λάθος να μην βάλουμε το κλασσικό ποδηλατικό κολάν παντελόνι και τα αγωνιστικά παπούτσια με τα τακάκια που κλειδώνουν στα πετάλια με αποτέλεσμα να μας έχει βγει η κούραση με πόνους στις πατούσες....
Από τους Αγ. Απόστολους έως τη Χ. Ακτή είναι περίπου ένα χιλιόμετρο και δεν το υπολογίζουμε καν ως διαδρομή, όπου κάναμε κολύμπι με διαλείμματα περί της μιας ώρας.
Το τρίτο κομμάτι της διαδρομής ήταν Χ. Ακτή - Χανιά, δηλαδή μια απόσταση 5 χιλιομέτρων που και αυτή δεν λογίζεται ως διαδρομή μιας και η Χ. Ακτή είναι μέσα στα Χανιά, είναι το κοντινότερο δυτικό και μεγάλο προάστιο μαζί με το νοτιότερο Μ. Τοίχο.
Αν πάει έτσι ολόκληρο το καλοκαίρι θα είναι τέλεια αλλά εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως δεν είναι εύκολο να χτυπάμε κάθε μέρα πενηντάρες όπως το κάναμε προ πενταετίας και τα χρόνια αρχίζουν μαζί με τα παραπανίσια κιλά να κάνουν την δραματική αλλά νομοτελειακή τους εμφάνιση.
Φυσικά οι διακοπές για μας ήταν πάντα συνδεδεμένες με ένα ποδήλατο μια μπάλα, με μερικά μαγιό, όπως επίσης και τα νησιά που παλαιότερα επισκεπτόμασταν ειδικά των ανατολικών Κυκλάδων.
Η λεγόμενη προπόνηση για μας δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τον πρωταθλητισμό, ούτε φυσικά με κανένα καταναγκαστικό έργο, αλλά με μια διασκεδαστική σχέση ανάμεσα στη γυμναστική, στη χαρά, στο παιχνίδι και στο ταξίδι.

Σ/φοι και Σ/φισες σας ευχόμαστε καλό Καλοκαίρι.

Collectiva Sports.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center