the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Υποψήφιοι υπερπρωταθλητές...

Ο ρόλος του μεγάλου ηγέτη στην ποδοσφαιρική ιστορία
Μεγάλος γρίφος για το υποκατάστημα της ΕΕ που λέγεται UEFA, είτε είναι του Πλατινί, είτε της πλατίνας, για την 4αδα του Champions Leauge.
Ας εξετάσουμε μια-μια τις περιπτώσεις, της τετράδας και όχι φυσικά μόνο αγωνιστικά, γιατί στον αγωνιστικό χώρο προσπαθούν ακόμα και οι μη εμπλεκόμενοι του κάθε λογής "στησίματος" να κρατήσουν τα προσχήματα, ψάχνοντας για εξιλαστήρια θύματα που συνήθως είναι οι διαιτητές, τον "ουδέτερο" τον μισούν πάντα όλοιι!!!
1) Ξεκινάμε από τον πρώην κάτοχο τη REAL που συγκεντρώνει τις περισσότερες και ταυτόχρονα λιγότερες προϋποθέσεις χωρίς να είναι το μεγάλο και το μικρότερο φαβορί.
Τις λιγότερες γιατί το πήρε πέρυσι & τις περισσότερες γιατί είναι το αγαπημένο πουλέν του κατεστημένου, ομάδα του δικτάτορα Φράνκο, Βασιλική, και αμοιγώς Ευρωπαϊκή(με 10 κακτήσεις), είναι η αγαπημένη ομάδα όλων των εθνικοφρόνων Ισπανών, αλλά και Γερμανών του Βορρά που κάνουν κουμάντο στην ΕΕ και είναι κατά της ΕΕ του 2020 των περιφερειών για τις οποίες η γερμανική κυβέρνηση έχει μεγάλες αντιρρήσεις λόγω της Βαυαρίας(και όχι μόνο) που θέλει όχι μόνο να αποστασιοποιηθεί από τη Γερμανία λόγω της ευκαιρίας που λέγεται 2020, αλλά θέλει πλήρη αποδέσμευση σε βάθος χρόνου....
2)Λίγο παραπάνω αναφέραμε αναφέροντας τη REAL, αναφέραμε γιατί δεν θα το πάρει η Bayern που είναι η ομάδα των πλέον φανατικών Βαβαρών που ακόμα και στο κόμμα της Μέρκελ το CDU υπάρχουν διαφωνίες για την πολιτική της εις βάρος της Βαυαρίας.
Να θυμίσουμε ότι, ιστορικά πολέμησε λυσσαλέα την Πρωσία πλάι στον Ναπολέοντα δηλαδή την παλιά Γερμανία(που είναι νέο κράτος) η οποία εκτείνονταν από την Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και Έφτανε μέχρι την Πολωνία.
Οι Βαυαροί έχουν ίσως την καλύτερη ομάδα και απ' τους τρεις, αλλά δεν θα προχωρήσουν γιατί η ηγεσία της ΕΕ δηλαδή η Γερμανία την θεωρεί προπύργιο των εκεί τοπικιστών και κίνδυνο για την παραπέρα "ενότητα" της Ομοσπονδίας.
Σημαντικό στοιχείο ότι το έχουν πάρει πριν από δυο χρόνια και είναι πολύ κοντά τα χρονικά νήματα, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό αυτό, το πιο σημαντικό είναι το πολιτικό κομμάτι και δεν είναι τυχαία η καταδίκη στελέχους της που αποτελούσε και μεγάλο ποδοσφαιριστή της δεκ του 1980 και της ομάδας αυτής.
Μαζί με τη Βαυαρία, η Βάδη Βυττεμβέργη, η Ρηνανία Παλατινάτο, η Έση και το Νότιο Κομμάτι της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας αποτελούν μια προβληματική ομάδα ομοσπονδιών που θεωρούν ότι ταϊζουν τους βόρειους Προτεστάντες. Κατά βάση είναι καθολικοί και θέλουν να αποκοπούν από τον "βραχνά" που λέγεται τέως Πρωσία, δηλαδή ΟΔΓ, και αν ο Βαυαρικός τοπικισμός που εδώ και δυο χρόνια βρίσκεται σε πληρη έξαρση πάρει το τρόπαιο του Champions Leauge, μέσα στην ΟΔΓ φοβούνται για ανεξέλεγκτες καταστάσεις μιας και είμαστε πολύ κοντά στο 2020.
3)Η Μπαρτσελόνα, δεν αποτελεί φαβορί, παρ' ότι έχει μακράν το καλύτερο υλικό που θυμόμαστε όσον αφορά τη συσσώρευση αστέρων, γιατί απειλεί την ενότητα της πιο φιλογερμανικής χώρας της ΕΕ και όχι μόνο, της Ισπανίας και μάλιστα με δημοψήφισμα...
Επίσης έχει πάρει πρόσφατα και αυτή το τρόπαιο και το προϊόν πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρην οφθαλμού, άσε που Βαρκελώνη είναι η Ιταλία της Ισπανίας πόλη φτιαγμένη από τον Λατίνο Βάργκας.
4)Μένει η Γιουβέντους που είναι εικονικά το μικρότερο, αλλά ταυτόχρονα το μεγαλύτερο φαβορί της διοργάνωσης και σίγουρα όλοι οι εμπλεκόμενοι τη θέλλουν κραταιά όπως παλιά.
Ποδοσφαιρικά έχει την ίσως καλύτερη ομάδα από την εποχή που μεσουρανούσε και στις μηχανές της έχει το ίσως πιο αδικημένο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου τον Αργεντινό Τέβες που είναι σα να ήταν στα ντουζένια του και παίζει την μπάλα που όλοι περιμέναμε να δούμε στην Ευρώπη εδώ και χρόνια.
Η μεγάλη κυρία έχει χρόνια να στεφθεί πρωταθλήτρια και αυτό είναι μια σοβαρή παράμετρος, αν και η ΕΕ θα ήθελε να την τιμωρήσει λόγω της φυγής της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ την FIAT(FCA), όπου είναι και ο ιδιοκτήτης της JUVE, αλλά χωρίς οικογένεια Ανιέλι δε θα υπήρχε κανένας Πλατινί(πρώην παίχτης της, τυχαίο δε νομίζουμε) και καμία Μέρκελ ως τύποις ευρωπαιάρχης.
Όμως μαζί με το υποκατάστημα της ΕΕ την UEFA, τη seniοra veccia, την θέλούν στον τελικό και οι άλλοι τρεις υποψηφίοι να την αποκαθάρουν ομαδικώς για το πέσιμο της στη Β' κατηγορία της Ιταλίας, λόγω του "Καλτσιόπολις" πριν μερικά χρόνια.
Οι άλλοι λόγοι, οι κυρίαρχοι είναι καθαρά οικονομικοπολιτικοί. Να μην ξεχνάμε ότι η ΕΕ πάντα θέλει να τιμάει τον αρχιτέκτονα της πρώην ΕΚΑΧ, ΕΟΚ και ΕΕ τον μακαρίτη Τζιάννι Ανιέλι και την οικογένεια του, εξάλλου είναι ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της ΕΕ και μια απ΄ τις ατμομηχανές της, για να μην πούμε η καρδιά της.
Συν τοις άλλοις το Πιεμόντε που εδρεύει το Τορίνο, είναι η μόνη περιφέρεια του Ιταλικού βορρά που δε θέλει ξεκόψει απ' την Ιταλία, έχει τεράστια ανεργία μιας και τα εργοστάσια της FIAT έκλεισαν και πρέπει να εκτονωθεί το θέμα και όχι εις βάρος της "αγίας οικογένειας" που είναι κάτι σαν τον πάπα στην περιοχή. Το ποδόσφαιρο είναι ένα καλό άλλοθι και ίσως η καλύτερη βαλβίδα ανώδυνης εκτόνωσης, για την αποχαύνωση του εκεί βιομηχανικού προλεταριάτου με τα πιο σοβαρά ταξικά σωματεία που σε επίπεδο συλλόγων ήταν με την Τορίνο(τον αιώνιο αντίπαλο) και το χτύπημα στη Γκρανάντα είναι και ένα πολιτικό χτύπημα στα ταξικά σωματεία.
Όλα τα παραπάνω πέραν του ότι είναι υποθέσεις φτάνει να αποδειχτούν στην πράξη, δείχνουν όμως κάτι που ακόμα και να μην απιβεβαιωθεί, ότι η οικονομία και η πολιτική , οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις των μονοπωλίων βρίσκουν πεδίο δράσης στο ποδόσφαιρο για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης. Φυσικά είναι εκτιμήσεις και δε μένει παρά να αποδειχτούν στην πράξη μιας και υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center