the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Super League Πέμπτη Αγωνιστική

Τέλειωσε και η πέμπτη αγωνιστική απ' τις 25 που απομένουν για τη Super League και αυτό που είδαμε σε σχέση με τη προηγούμενη είναι ότι οι προβλέψεις μας είτε για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν είτε για αυτές που θα παίξουν καλή μπάλα συνεχίζουν να μην πέφτουν και πολύ έξω όπως και τις προηγούμενες φορές.
Ξεκινάμε με το πρωτοπόρο Ολυμπιακό που ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο μεγάλο ντέρμπι όπως το ονομάζει η προϊστορία. Μόνο πως εκτός απ' την προϊστορία υπάρχει και η ιστορία και σε αυτή ο Ολυμπιακός κυριαρχεί καταλυτικά. Ενδεικτικό είναι ότι στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο κόντρα στο δικέφαλο, οι πειραιώτες έχουν μόνο μια ήττα, αυτή του 4-0 στο ΟΑΚΑ, αυτή που η νεώτερη ιστορία των συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες δικαιολογούσε τον τίτλο "μεγάλο ντέρμπι", τίτλος που έχει δοθεί απ' τα τέλη της δεκαετίας του '70 για τον εν λόγω αγώνα.
Στα αγωνιστικά να σημειώσουμε πως αν ο Βασάρας είχε αποβάλει νωρίς - νωρίς με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σ.Κυργίακο σε αντιαθλητική ανατροπή πάνω στο Γκαλέτι, το σκορ θα είχε φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη η ιστορία όμως δε γράφεται με αν. Να σημειώσουμε εδώ πέρα πως ο διαιτητής Βασάρας ήταν κάκιστος, αφήνοντας τους αμυντικούς της Ένωσης να χτυπούν στο ψαχνό τους Μπελούτσι, Λέτο, Γκαλέτι και Ντιόγκο και δεν καταλόγισε κανονικότατο πέναλτι σε ανατροπή του Μπελούτσι απ' τον Χουάν Φραν δίνοντας κόρνερ, φυσικά ο γνωστός σπορτκάστερ με τα ατελείωτα σαρδάμ, τα εκτός τόπου και χρόνου συμπεράσματα είδε κόρνερ και έβλεπε μονίμως περισσότερα γενόμενα φάουλ απ' τους παίκτες του Ολυμπιακού, κρίμα γιατί η ΕΡΤ, πληρώνεται απ' όλους. Η νίκη του Ολυμπιακού του δίνει τη δυνατότητα να μιλάει από τώρα εκ του ασφαλούς για πρωτάθλημα, όμως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά γιατί τα δύσκολα πέρασαν με μια απώλεια και αυτή πλαστή στο Ηράκλειο (ΟΦΗ, Ξάνθη, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης), αλλά στη δεύτερη πεντάδα αγώνων έρχονται τα πολύ δύσκολα (Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Εργοτέλης) και εκεί κατά τους γράφοντες θα κριθούν πολλά για τους ερυθρόλευκους μιας και το ντέρμπι πια ανήκει και αυτό στην Ιστορία.
Όσο για την ΑΕΚ, αυτή έχει ένα απ' τα κορυφαία αμυντικά χαφ στην Ευρώπη, τον Αγκουστίν Πελετιέρι και κατά την άποψη μας, ό εν λόγω το "χταπόδι" δηλαδή, στο τέλος του πρωταθλήματος ο δικέφαλος θα πρέπει να τον αποκτήσει πάσι θυσία και για να γίνει αυτό πρέπει να δαπανήσει πολλά χρήματα γιατί ο άνθρωπος είναι ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΑΕΚ για να μη πούμε όλη η ομάδα.... Η Ένωση στα δύσκολα crash test πέρασε σχεδόν αλώβητη, νίκησε στο Αθηναϊκό ντέρμπι τον Παναθηναϊκό, νίκησε τον Ηρακλή, πήρε ισοπαλία στο "καμίνι" της Τούμπας και στη Νέα Σμύρνη, ενώ έχασε δύσκολα απ' τον Ολυμπιακό στο Καραΐσκάκη
Κατά τη γνώμη μας για την ΑΕΚ, έρχονται τα ευκολότερα και αν δε σκοντάψει με τους Ξάνθη, Εργοτέλη, Άρη, ΟΦΗ, Αστέρα και Λάρισα, θα γελάσει πολύ δυνατά κλείνοντας πονηρά το μάτι στον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα.
Αυτά για το ντέρμπι μιας και στο γειτονικό ΟΑΚΑ, ο έτερος διεκδικητής του τίτλου ο Παναθηναϊκός, νίκησε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία απ' ότι δείχνει το σκορ το σκληροτράχηλο Λεβαδειακό. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη χρυσάφι, μιας και η ομάδα της Βοιωτίας είναι σκληρό καρύδι μια πολύ καλή ομάδα και να δείτε πως θα κόψει βαθμούς σε κάποιους απ' τους λεγόμενους μεγάλους. Εκτός αυτού την ερχόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ δύσκολη έξοδο στη "καυτή" Τούμπα και έφερε εις πέρας το καθήκον του με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο έως τώρα δεύτερος ΠΑΟΚ πήρε θετικότατο αποτέλεσμα στο Παγκρήτιο από έναν Εργοτέλη που θα κάνει όλους τους μεγάλους στην έδρα του να "ψάχνονται" και ήδη έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Άρη με εκείνο το 3-0, το οποίο μόνο τυχαίο δεν ήταν, δες τε ποιος είναι πρώτος σκόρερ και θα βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα, εξάλλου οι καλές ομάδες κρίνονται στην επίθεση και όχι στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν κάτω απ' αυτές τις προϋποθέσεις πάει στην έδρα του περιμένοντας τον Παναθηναϊκό και εδώ ασφαλείς προβλέψεις δε χωράνε, αν και έχουμε τη γνώμη ότι το τριφύλλι θα κερδίσει και μάλιστα πολύ εύκολα στη Τούμπα.
Η Ξάνθη μια πολύ καλή ομάδα πήρε αυτό που ήθελε (το βαθμό της ισοπαλίας) στο "ντέρμπι" με τον Αστέρα Τρίπολης στη πρωτεύουσα της Αρκαδίας και στο δημοτικό γήπεδο της πόλης, αφού αυτό έληξε 0-0, αφού φέτος ο Φιλόμενο(εξαιρετικός επιθετικός) σημαδεύει δοκάρια.
Η Λάρισα στο "ντέρμπι" της επαρχίας νίκησε το Σάββατο τον ΟΦΗ, ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ και βρίσκεται στη τρίτη θέση του πίνακα μαζί με τη Ξάνθη.
Στο κλασσικό "ντέρμπι" της Θεσσαλονίκης στο Κλεάνθης Βικελίδης οι "καναρινί" κίτρινοι
βύθισαν ακόμα παρακάτω τον Γηραιό ο οποίος για τους γράφοντες δύσκολα θα σωθεί στη Super League αν δεν αλλάξουν πολλά πράγματα και στην ιστορικότερη ομάδα της χώρας, αυτή που μέσα στα γήπεδα έπαιξε ειδικά στη δεκ' του '80 την καλύτερη μπάλα που είδαμε ποτέ στη πρώτη τη τάξη εθνική κατηγορία. Ο Άρης επιτέλους πήρε τη δεύτερη νίκη του ατενίζοντας με αισιοδοξία το ντέρμπι με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη, με τον Ολυμπιακό στην έδρα του και τον Αστέρα Τρίπολης εκτός σε μία τριάδα καυτών και δύσκολων αγώνων γι αυτόν.
Η ομάδα της πλατείας για μία ακόμη φορά χωρίς το μεγάλο της αστέρι έχασε απ' τον Πανθρακικό (ο οποίος έκανε την πρώτη και ιστορική νίκη του) και συνεχίζει να προβληματίζει μιας και σε 5 ομολογουμένως δύσκολα παιχνίδια έχει 1 νίκη 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 13















2. ΠΑΟΚ 11















3. SΚODA ΞΑΝΘΗ 10















4. ΛΑΡΙΣΑ 10















5. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 9















6. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 8















7. ΑΕΚ 8















8. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 7















9. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 6















10. ΑΡΗΣ 6















11. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 5















12. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 5















13. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 4















14. ΟΦΗ 3















15. ΗΡΑΚΛΗΣ 2















16. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 0
















ΥΓ*1 Παναθηναϊκός και Εροτέλης έχουν ένα αγώνα λιγότερο.

ΥΓ*2 ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΡΑΠΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ, ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ.

ΥΓ*3 ΟΦΗ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, Ο ΟΦΗ ΑΔΙΚΙΘΗΚΕ ΚΑΤΑΦΟΡΑ, ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΘΥΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ, ΕΝΩ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΦΣΑΪΝΤ. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠ' ΤΑ (ΟΧΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ)ΦΑΛΤΣΟΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΣΤΟΧΑ ΣΟΥΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center