the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Super League δωδέκατη Αγωνιστική

Τέλειωσε και η δωδέκατη αγωνιστική απ' τις 18 που απομένουν για τη Super League και αυτό που είδαμε σε σχέση με τη προηγούμενη είναι ότι οι αρχικές προβλέψεις μας είτε για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν είτε για αυτές που θα παίξουν καλή μπάλα συνεχίζουν να μην πέφτουν και πολύ έξω όπως και τις προηγούμενες φορές, με μια μόνο διαφορά αυτή που λέγεται Πανθρακικός, ο οποίος μας εκπλήσσει ευχάριστα.
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός σε κάθε αγωνιστική που περνάει δείχνει μια ομάδα που δύσκολα θα χάσει βαθμούς ανεξαρτήτως αντιπάλου, γιατί όταν νικάς Ηρακλή εκτός και Πανιώνιο εντός και με τόση ευκολία(δεν αναφερόμαστε σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια γιατί είναι εντελώς διαφορετικά και με άλλη φιλοσοφία), δύσκολα θα χάσεις βαθμούς στη πορεία, αν και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά και το λέμε λόγω εμπειρίας. Πραγματικά τίποτα δεν έχει τελειώσει και όσοι φωνάζουν "και σε πέντε - έξι εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές" μπορεί να διαψευστούν αν δεν συνεχίσουν έτσι...
Στο δια ταύτα τώρα ο Ολυμπιακός έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, θυμίζοντας τον Ολυμπιακό του Προτάσοφ, του Μπλαχίν και του Γκόρσκι(για το Μπούκοβι δε μιλάμε γιατί δε τον προλάβαμε), όπως δε μιλάμε για τον Ολυμπιακό του Μπάγιεβιτς γιατί για μας έπαιζε και προβλέψιμο και κακό ποδόσφαιρο με τον Πρίγκιπα του Νερέτβα, προβλέψιμο και με ατελείωτες "καμινάδες και δικαίως δεν τον ήθελαν οι φανατικοί του Ολυμπιακού.
Ο καταιγιστικός Ολυμπιακός, ανεξάρτητα απ' το οφσάιντ πρώτο γκολ του Μήτρογλου και το πεντακάθαρο πέναλτι που δε δόθηκε στους Κυανέρυθρους, ήταν απολαυστικός με 36 τελικές και μπάλα που "έπνιγε" τον αντίπαλό θυμίζοντας Δυναμό Κιέβου του 1986, όταν πήρε το κύπελλο Κυπελλούχων στο τελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0.
Οι Μπελούτσι, Λέτο, Γκαλλέττι, Ντιόγκο, Ντουντού είναι παίχτες που έχουμε χρόνια να δούμε στα Ελληνικά γήπεδα(απ' την εποχή των Λιτοφτσένκο - Προτάσοφ - Ντέταρι) και όταν αποφασίσουν να παίξουν, ειλικρινά λίγοι αντίπαλοι μπορούν να τους αντιμετωπίσουν και με τη προσθήκη των Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς, Πατσατζόγλου (στα καλά του), Τοροσίδη(όταν παίζει με μυαλό), Στολτίδη και άλλους, αποτελούν μια μέσο εμπροσθοφυλακή που λίγες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν.
Ο ΠΑΟΚ πέρασε απ' τη Φυλή και η Ξάνθη πήρε πολύτιμη ισοπαλία απ' τον Εργοτέλη, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που περιμέναμε, αυτοκτόνησε με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ ο οποίος στο τέλος έπαιζε με 9.
Ανεξάρτητα απ' τη νίκη που έκανε στο Μιλάνο με την Ίντερ, (παρότι ήταν διαφορετικό παιχνίδι), ο Παναθηναϊκός (άσχετα αν με τον Ολυμπιακό είναι οι δύο κατά τεκμήριο πιο καλές ομάδες του πρωταθλήματος) έχει σοβαρό πρόβλημα συνοχής και κυκλοφορίας στη μπάλα, ενώ υποτιμά και τον εαυτό του και τις μικρές - μικρομεσαίες ομάδες παίζοντας το ίδιο ποδόσφαιρο αλλά άνευρα με τις δεύτερες σε σχέση με τις δυνατές και να είστε σίγουροι ότι θα κάνε και άλλες στραβές.
Η ΑΕΚ νοσεί σοβαρά και ο Μπάγεβιτς δεν μπορεί να είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο, ανεξάρτητα αν για μας είναι απαρχαιωμένος Η ΑΕΚ, όπως το είχαμε πει μετά τον αποκλεισμό απ' την Ομόνοια, μπήκε σε ένα πολυετές σκοτεινό και χωρίς διέξοδο τούνελ και καλό θα ήταν οι οπαδοί της να το χωνέψουν,(μακάρι να γίνει αλλιώς) πως τη θέση της θα πάρει προσωρινά ο ΠΑΟΚ.

  • Α' Γύρος - 12η αγωνιστική
  • Εργοτέλης-Ξάνθη0-0
  • Λεβαδειακός-Α.Ε.Κ.0-0
  • Ολυμπιακός-Πανιώνιος4-1
  • Πανθρακικός-Ο.Φ.Η.2-0
  • Λάρισα-Ηρακλής2-0
  • Θρασύβουλος -Π.Α.Ο.Κ.1-2
  • Άρης-Πανσερραϊκός2-0
  • Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης1-1
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 29















2. ΠΑΟΚ 25















3. SΚODA ΞΑΝΘΗ 21















4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 20















5. ΑΡΗΣ 18















6. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 18















7. ΑΕΚ 17















8. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16















9. ΛΑΡΙΣΑ 16















10. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 14















11. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 13















12. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 13















13. ΗΡΑΚΛΗΣ 11















14. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 9















15. ΟΦΗ 8















16. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 7


Radio Collectiva

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center