the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Super League Δέκατη ένατη αγωνιστική

Έχουμε την αίσθηση πως για μια ακόμη αγωνιστική την 19η στη σειρά, και τέταρτη του 2ου γύρου, πως θα είναι από αυτές που θα περάσουν στην ιστορία για τα επεισόδια στο ντέρμπι των αιωνίων της Θεσσαλονίκης ελπίζοντας πως χειρότερα δε θα υπάρξουν στο σημερινό μεταξύ τους αγώνα κυπέλλου.
Απλά απομένουν 11 ακόμη και αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να είναι σοβαρός και παίζοντας σε κάθε αγώνα με ένα 40% των δυνατοτήτων του σαν να παίζει σε κάποιο ντέρμπι, να μην μένει από δυνάμεις και να είναι περισσότερο εύστοχος απλά θα είναι ο πρωταθλητής.
Φυσικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και όλα μπορούν να ανατραπούν, εξάλλου ο Παναθηναϊκός παρά το στραβοπάτημα στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη, έχει ξεκινήσει προ πολλού τα δείγματα ανάκαμψης και το 4- 0 επί του Άρη στη 18η αγωνιστική ήταν τουλάχιστον ενδεικτικό.
Φυσικά όταν ο Ολυμπιακός πάει με τέτοια διαφορά στο "μεγάλο ντέρμπι" με την ΑΕΚ, πρέπει να πάει μόνο για το διπλό γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, εξάλου όσο κάνει ένας εκ των Μπελούτσι, Ντούντου, Γκαλλέτι, Λέτο, Όσκαρ, Τζόρτζεβιτς, Ντιόγκο, Λεονάρντο, δεν κάνει όλη η ΑΕΚ μαζί στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Η εν λόγω διαφορά του Ολυμπιακού με τους υπόλοιπους, για μας δεν είναι μεγάλη ούτε καν η ενδεικτική. Οι Πειραιώτικες θα έπρεπε να είναι με +8 ακόμα βαθμούς, με βάση και την εικόνα που έχει δείξει και τις αναρίθμητες ευκαιρίες που έχασαν στα παιχνίδια που απώλεσαν βαθμούς και δεν έχουν δείξει ακόμα το πραγματικό τους πρόσωπο.
Το ντέρμπι με την ΑΕΚ, έχει πρώτο φαβορί το δικέφαλο ο όποιος έχει πολλούς λόγους για να είναι φαβορί.
Ο κυρίαρχος είναι ότι ο Μπάγιεβιτς θέλει να καθιερώσει εαυτόν ως το κυρίαρχο αφεντικό στην ομάδα και ελλείψει διοίκησης πεδίον δόξης λαμπρόν, παίρνοντας τη ρεβάνς απ' τον άσπονδο του "φίλο" Ν. Νικολαϊδή και δίνοντας απάντηση στη Θύρα 7 που το 2004-05, τον αμφισβητούσε συνεχώς διώχνοντας τον εν τέλει...
Οι υπόλοιποι λόγοι είναι, πως οι 4 Αργεντινού της ΑΕΚ και κυρίως ο Πελεκίζεται (ενός απ' τους καλύτερους αμυντικούς χαφ στην Ελλάδα), ήταν ένα βήμα πριν τον Ολυμπιακό πριν την άφιξη του στο δικέφαλο ως δανεικός το καλοκαίρι ενώ και οι άλλοι τρεις (Σάχα, Σκόκο, Μπλάνκο), έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να καταλήξουν σε μια ομάδα με στόχους, πρωταθλήματα, σωστό σχεδιασμό και διοίκηση...
Φυσικά υπάρχει και ο Τζεμπούρ που και αυτός θα ήθελε να ήταν στους πρωταθλητές , όπως παρολίγον να ήταν λίγο πριν τις αρχές του πρωταθλήματος.
Ο μοναδικός λόγος που η ΑΕΚ δε θα κυνηγούσε τον αγώνα αυτό, είναι το εξαιρετικά εύκολο πρόγραμμα που θα έχει στην ραχοκοκκαλιά του πρωταθλήματος 21η-23η αγωνιστική, εκεί που όλοι οι άλλοι θα απολέσουν βαθμούς. Αυτή θα μειώνει τη διαφορά φτάνοντας ίσως και σε απόσταση αναπνοής απ' τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κάτι που φυσικά δεν το λέει για να μην ακουστεί παράλογο, όμως δεν είναι. Γι αυτό τον λόγο οι παίχτες της, ακόμα και να χάσουν αυτό το παιχνίδι ίσως να μην έχουν χάσει και τίποτα το σπουδαίο, αφού τα καλύτερα γι' αυτούς είναι στο βάθος του κήπου και γιατί τελικά να μένουν από δυνάμεις σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μη προσφέρει κάτι τι σημαντικό;
Ο Ολυμπιακός δεν βολεύεται ούτε καν με την ισοπαλία και θα είναι αυτός που απ' τη θέση του φιλοξενούμενου αουτσάιντερ θα πρέπει να κυνηγήσει πάση θυσία τη νίκη, γιατί τον περιμένει στη "ραχοκοκαλιά" του πρωταθλήματος, ένας κυκεώνας.


Radio Collectiva

  • Β' Γύρος - 19η αγωνιστική
  • Θρασύβουλος -Ξάνθη1-1
  • Λάρισα-Πανσερραϊκός1-1
  • Α.Ε.Κ.-Πανιώνιος3-0
  • Άρης-Π.Α.Ο.Κ.0-0
  • Ολυμπιακός-Ο.Φ.Η.2-1
  • Εργοτέλης-Παναθηναϊκός1-0
  • Πανθρακικός-Ηρακλής1-0
  • Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός2-0





Βαθμολογία

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 48















2. ΠΑΟΚ 37















3. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 36















4. ΑΕΚ 34















5. ΛΑΡΙΣΑ 27















6. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 25















7. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 25















8. ΑΡΗΣ 25















9. SΚODA ΞΑΝΘΗ 24















10. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 23















11. ΗΡΑΚΛΗΣ 22















12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 22















13. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 20















14. ΟΦΗ 14















15. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 13















16. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center