the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Super League εικοστή Αγωνιστική

Έχουμε την αίσθηση πως για μια ακόμη αγωνιστική την 20η στη σειρά, και πέμπτη του 2ου γύρου πως κανείς πρωταθλητής δεν στέφθηκε ακόμα και καμία ομάδα δεν έχει αφήσει την κατηγορία πέφτοντας για την αμέσως κατώτερη από άποψη διαβάθμισης. Έχουμε επίσης την αίσθηση πως οι μεταγραφές που έγιναν αυτό το διάστημα και έληξαν με το πέρας της εν λόγω αγωνιστικής, ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση ακουμπάει πλέον και τις ΠΑΕ της χώρας και δύσκολα θα βλέπουμε απ' εδώ και στο εξής μεταγραφές όπως αυτές που έως και φέτος είδαμε. Οι περισσότερες θα γίνονται υπό τη μορφή δανεισμού μιας και τα μεγάλα συμβόλαια των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης θα βρίσκουν και εδώ περιθώριο για αγκυροβόλιο δανεισμών, αποτινάσσοντας οι μεν πρώτες τις ρήτρες των παχυλών συμβολαίων και οι δε δεύτερες τις μεγάλες απαιτήσεις για αγορά ποδοσφαιριστών τύπου Λέτο που κοστίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε πραγματικές τιμές.
Πριν μιλήσουμε για την εικοστή αγωνιστική και την εκτίμηση μας για τις υπόλοιπες δέκα, να πούμε εδώ πέρα, ότι αυτό που έγινε στην Πάτρα στο "final 8" ήταν μια σύγκρουσή ιδιωτικών στρατών που δεν ενδιαφέρονται ούτε για τον αθλητισμό, ούτε φυσικά για καμία ανθρώπινη ζωή. Χρησιμοποιούν τους στρατούς αυτούς οι κάθε λογής επιχειρηματίες για να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις την κάθε κυβέρνηση, ούτως ώστε να ασχοληθεί με αυτούς σε επίπεδο επιχορήγησης είτε ζεστού χρήματος, είτε χρυσών δουλειών, ενώ φυσικά αυτό που στη πραγματικότητα προξενεί μειδίαμα είναι οι ανακοινώσεις που βγάζουν οι μεν για τους δε και αντίστροφα για το ποιος πρέπει να στεφθεί κυπελλούχος λες και είναι πια εκεί το ζητούμενο.
Εδώ χαροπαλεύει άνθρωπος που μακάρι να ζήσει και δε μας ενδιαφέρει καθόλου τι χρώματος είναι. Δεν είναι δυνατόν να χάνονται ζωές για τον πρωταθλητισμό εντός και εκτός γηπέδων.
Αυτός ο καθοδηγούμενος από αθλητικογραφικούς οργανισμούς(όργανα των ΠΑΕ, ΚΑΕ κοκ)"χουλιγκανισμός", είναι έρπων φασισμός και δεν έχει καμία σχέση με τον οπαδισμό.
Ακόμα και αν κάποιες διοικήσεις κάνουν φαεινές προσπάθειες για την καταστολή αυτού του φαινομένου σπάνε τα μούτρα τους από τις "αμαρτίες" των διοικήσεων του παρελθόντος .
Αυτού του τύπου η ελεγχόμενη βία από ένα σημείο και μετά, όχι μόνο δεν θα πάψει να είναι βαλβίδα ασφαλείας για ανώδυνες εκτονώσεις και η κατάσταση θα έχει παραπέρα έξαρση, όσο αυτό το σύστημα κυριαρχεί διαμέσου του επαγγελματισμού. Μακάρι να μη γίνουμε "μάντεις κακών", ενόψει και του αγώνα κυπέλλου στην Τούμπα ανάμεσα στις δυο λαοφιλέστερες ομάδες του Νότου και του Βορά λες και είναι ομάδες εχθρικών χωρών, λες και χρειάζεται η χώρα διαίρεση...
Οι έως τώρα θάνατοι οπαδών ομάδων, νέων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους άδικα, φτιάχνει κατευθυνόμενους ηρωισμούς από τμήματα επαγγελματιών οργανωμένων, βαποράκια των διοικήσεων των ΑΕ, που το παίζουν "ανεξάρτητοι", σπάνε και κανένα γραφείο που και που, αν χρειαστεί, ξυλοκοπούν αθλητές αν δε δώσουν το 1000% των δυνατοτήτων τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αν και εφόσον χάσουν με κανένα απαράδεκτο σκορ, όμως η απόλυση τους μπορεί να έλθει με SMS, την επομένη απ' τον εργοδότη τους γιατί είναι αντιπαραγωγικοί, μια η άλλη.
Απ' την άλλη αυτό που μας ενοχλεί αφάνταστα είναι να ακούμε απ' τις άλλες κερκίδες για τους βανδαλισμούς που έκαναν ενάντια στους συναδέλφους τους, στον αντίπαλο....
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ Η ΜΗ), ΜΙΑ ΑΕΝΑΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΠΙ....
Επιγραματικά να πούμε και δύο λέξεις για την εικοστή αγωνιστική που δεν άλλαξε και τίποτα στον πίνακα της βαθμολογίας τουλάχιστον στην κορυφή.
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός παίζοντας με ένα 10% των δυνατοτήτων του λόγω του επώδυνου προγράμματος που ακολουθεί, νίκησε την ΑΕΚ, την καλύτερη ΑΕΚ του φετινού πρωταθλήματος. Ο πρωτοπόρος λοιπόν με αυτό το 10% που απέδωσε για ένα δεκαπεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο και άλλα είκοσι λεπτά στο δεύτερο(δέκα στην αρχή και δέκα στο τέλος), χάνοντας γύρω στις εννέα ευκαιρίες, σε μια καλύτερη ΑΕΚ σε 55 λεπτά αγώνα, απέδειξε αν μη τι άλλο πως ο Βαλβέρδε έφερε νοοτροπία πρωταθλητή στους Πειραιώτες που φυσικά δεν έχουν πάρει τίποτα ακόμα.
Οι επόμενες δέκα αγωνιστικές γι' αυτούς είναι πολύ δύσκολες ειδικά απ' την 21η έως και την 28η και η διαφορά μπορεί να εξανεμιστεί και από πρώτος ο Ολυμπιακός να βρεθεί έως και τέταρτος.
Όσοι έλεγαν ότι είναι εύκολο το πρόγραμμα του στο Β' γύρο, μάλλον δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι είδους πρόγραμμα είναι αυτό τότε και σήμερα στις εκπομπές τους λένε άλλα. Εξάλλου το πρωτάθλημα τελειώνει πάντα μόνο όταν έχει τελειώσει και μαθηματικά, συλλογική εμπειρία υπάρχει μπόλικη.
Ότι ισχύει για τον Ολυμπιακό ισχύει για όλους, όχι από άποψη προγράμματος αλλά από άποψη
σοβαρότητας πρέπει να ισχύει για όλους γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Το μεγάλο ντέρμπι της Αττικής εμάς δεν μας άρεσε καθόλου, όσο γι αυτούς που λένε ότι παίχτηκε όμορφο ποδόσφαιρο απορούμε που το είδαν αυτό. Ένα συνοθύλεμα εξαιρετικών ατομικών ενεργειών ήταν πάνω σε δυο απείθαρχα σύνολα που θύμιζαν σχολικό πρωτάθλημα.
Φυσικά υπήρχε και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που μας "στεναχώρησε" και αυτό.
Γιατί αν μη τι άλλο όταν έχεις να βάλεις τέρμα καμιά δεκαριά αγωνιστικές παίζοντας πολύ καλά ώσπου να φτάσεις στην αντίπαλη περιοχή και το βάζεις στον Ηρακλή που για φέτος έχει σπάσει όλα τα κοντέρ της "ατυχίας", τότε το μόνο που έχουμε να πούμε είναι αυτό το αμίμητο που είχε πει ο Ίβιτσα Όσιμ χωρίς να είμαστε και σε μορφή και σε περιεχόμενο οπαδοί του
"πόρνη μπάλα"...
Γενικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, γιατί μετά τον Ολυμπιακό και μετά απ΄αυτόν και τον Παναθηναϊκό, ίσως την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ,το "πρώτο ράφι" δηλαδή,και τμήμα απ' το "δεύτερο ράφι" Άρης, Ηρακλής, Ξάνθη, Λάρισα, Πανιώνιος, όλοι οι άλλοι τελικά βράζουν στο ίδιο καζάνι.
Το φετινό πρωτάθλημα είναι "αναβαθμισμένο" και ο τελευταίος Θρασύβουλος είναι καλή ομάδα και μόνο τυχαίο δεν ήταν το 3-3 με την ΑΕΚ. Αν αυτές οι ομάδες μεγαλομεσαίες, μικρομεσαίες, και "μικρές" είχαν το ίδιο υλικό πριν 4 χρόνια θα ήταν έως και διεκδικητές μιας θέσης για το UEFA, φέτος όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα ακόμα και στην λεγόμενη "ουρά". Το ζήτημα του μπάτζετ εδώ και ένα χρόνο πλην των τεσσάρων "μεγάλων" είναι μια δύσκολη περίπτωση, είναι ένας γρίφος για δύσκολους λύτες.
Οι "καλοί" αμυντικοί δεν είναι ακριβοί και όλοι έχουν φορτώσει από τέτοιους. Όσοι " τα σκάνε", για ποιοτικούς παίχτες απ' τη μέση και μετά, βάζουν γκολ και παίρνουν αποτελέσματα
τότε θα "προκόψουν".

Collectiva sports


Β' Γύρος - 20η αγωνιστική
  • Π.Α.Ο.Κ.-Εργοτέλης2-0
  • Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός1-2
  • Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης0-0
  • Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός0-1
  • Ηρακλής-Άρης0-1
  • Ο.Φ.Η.-Λάρισα1-2
  • Πανιώνιος-Πανθρακικός3-0
  • Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 1-0
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 51















2. ΠΑΟΚ 40















3. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 39















4. ΑΕΚ 34















5. ΛΑΡΙΣΑ 30















6. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 28















7. ΑΡΗΣ 28















8. SΚODA ΞΑΝΘΗ 25















9. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 25















10. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 23















11. ΗΡΑΚΛΗΣ 22















12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 22















13. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 21















14. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 15















15. ΟΦΗ 14















16. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 13















Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center