the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Super League Δέκατη πέμπτη αγωνιστική.

Τέλειωσε και η δέκατη πέμπτη αγωνιστική και μαζί του ο πρώτος γύρος όπου για πρωταθλητής Χειμώνα αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός. Ο Β' γύρος ξεκινάει μαζί με τις 15 αγωνιστικές που απομένουν για τη Super League στις 4/1/2009 και αυτό που είδαμε στο πρώτο γύρο ήταν κάπου ανάμεσα στις προβλέψεις που είχαμε κάνει αρχικά.
Χριστούγεννα σήμερα και επιλέξαμε όπως πάντα μερικές μέρες μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής να κάνουμε μια μικρή αποτίμηση της 15ης αγωνιστικής και κυρίως του πρώτου γύρου.
Αυτό που έχουν οι δυο μεγάλοι σε σχέση με όλους τους άλλους για φέτος πέρα απ' τη φανέλα και των δυο, είναι τα μπάτζετ και των δυο τα οποία μονίμως τα τελευταία χρόνια αδυνατούν να βρουν ανταγωνιστές.
Απλά για μας ο Ολυμπιακός έχει το κάτι παραπάνω, αρκεί να το αποδείξει και στο β΄γύρο, έχει πολύ καλύτερο σύνολο απ' τη μέση και μετά απ' όλους τους άλλους, και πίσω σε σχέση με άλλες χρονιές είναι πιο καλός μιας και δεν δέχεται εύκολα τέρματα.
Ο Ολυμπιακός σε ξένους παίχτες ψωνίζει εδώ και χρόνια ξένους παίχτες απ' το δεύτερο ράφι, το πρώτο είναι για τους κολλουσούς της Ευρώπης , αν και από εκεί έχει πάρει σε καλή ηλικία παίχτες αλλά σε άλλες εποχές και κάτω από άλλες συνθήκες, (Ντέταρι, Προτάσοφ, Λιτόφτσένκο), σήμερα παίχτες τέτοιου βεληνεκούς θα έρχονταν μετά τα 30 (Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Ρεκόμπα, Ζιλπέρτο).
Ο Παναθηναϊκός αν δεν είχε πάρει με τόσα χρήματα τους παίκτες που εκποίησε ο περυσινός ΠΑΟΚ και στη θέση αυτών είχε πάρει 2 ακόμα καλούς ξένους απ' το δεύτερο και όχι απ' το τρίτο ράφι, όπως συνηθίζει να ψωνίζει εδώ και χρόνια , δε θα πέταγε βαθμούς στον κάλαθο των αχρήστων.
Οι ομάδες της ζώνης ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ενώ έχουν καλούς ξένους είναι όμως α) μεγάλοι σε ηλικία, β) είναι λίγοι σε αριθμό και γ) από το τρίτο ράφι για να κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τους δύο μεγάλους. Δίνουν βάρος σε πολύ καλούς ξένους απ' τη μέση και πίσω όπου η αγορά είναι μεγάλη, φτηνή και διαθέσιμη, ενώ μπροστά περιορίζονται σε ότι δεν αγοραστεί από αλλού.
Οι μικρομεσαίες ομάδες, Ηρακλής, Λάρισα, ΟΦΗ, Ξάνθη, Πανιώνιος, Εργοτέλης και Αστέρας Τρίπολης , παίρνουν ξένους παίχτες κυρίως από το 4ο ράφι. Όσοι απ' αυτούς ενισχύονται απ' τη μέση και μπροστά με ακόμη καλύτερα όπλα και θα σωθούν και θα κάνουν καλή πορεία στο πρωτάθλημα.
Οι υπόλοιπες με εξαίρεση τους Λεβαδειακό και Πανθρακικό, έχουν άμυνες που δύσκολα διασπώνται λόγω της πληθώρας των μισθοφόρων στις θέσεις αυτές και τη χαμηλή τιμή τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ωστόσο όταν φάνε γκολ μετά σκορπίζουν, αν και ο Θρασύβουλος μας έχει διαψεύσει δυο φορές και με αυτές τις δυο φορές μόνο(δε φτάνουν μόνο δυο), δεν έχεις ασφαλείς ανταπαντήσεις περί του αντιθέτου.
Οι παραπάνω διαπιστώσεις έχουν μόνο τεχνικό χαρακτήρα και δεν απηχούν τις απόψεις μας, που δεν είναι υπέρ, "ραφιών" και επαγγελματικού αθλητισμού, ούτε φυσικά της τόσης μεγάλης πληθώρας ξένων ποδοσφαιριστών, ωστόσο με το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως αυτό είναι σήμερα και με τις επαγγελματικές απαιτήσεις, δε μπορείς να προχωρήσεις πουθενά και σε αυτό βοηθάει η κοινοτική παρέμβαση του σχεδίου Μποσμάν, που δε σε αφήνει να κανείς πιο φτηνή και από τον τόπο σου αγορά.
Όταν θες μέσα σε αυτά τα πλαίσια και τη πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο, με μέτριους από ποδοσφαιρική αξία Έλληνες παίχτες, χάνεις και τη πίτα και το σκύλο μαζί.
Εμείς πάντως θα θέλαμε ένα αμειγός ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά το τι λέμε εμείς δεν παίζει και κανένα ρόλο.

Collectiva Sports

  • A' Γύρος - 15η αγωνιστική

  • Λάρισα-Λεβαδειακός2-1

  • Α.Ε.Κ.-Εργοτέλης3-2

  • Ο.Φ.Η.-Παναθηναϊκός0-3

  • Ολυμπιακός-Θρασύβουλος 2-1

  • Ηρακλής-Ξάνθη1-0

  • Πανσερραϊκός-Π.Α.Ο.Κ.1-1

  • Πανθρακικός-Άρης0-0

  • Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης3-0

    1.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    36

















    2.

    ΠΑΟΚ

    30

















    3.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

    29

















    4.

    ΑΕΚ

    24

















    5.

    ΑΡΗΣ

    23

















    6.

    SΚODA ΞΑΝΘΗ

    21

















    7.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

    21

















    8.

    ΛΑΡΙΣΑ

    21

















    9.

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

    19

















    10.

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

    19

















    11.

    ΗΡΑΚΛΗΣ

    18

















    12.

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

    16

















    13.

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

    14

















    14.

    ΟΦΗ

    11

















    15.

    ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

    10

















    16.

    ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

    8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center