the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Super League εικοστηδεύτερη Αγωνιστική

Παρελθόν αποτελεί και η εικοστή δεύτερη αγωνιστική στη φετινή super leage και απομένουν 8 αγωνιστικές έως τη λήξη του πρωταθλήματος και ο εσμός που αναδύθηκε δεν αφορούσε την διαιτησία. Αυτό ήταν η αφορμή για να διαφανούν οι μέγιστες κόντρες των επιχειρηματικών συμφερόντων στο εσωτερικό των ΠΑΕ(πολυμετοχικός ΠΑΟ) και στα μαχαίρια που έχουν βγει στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ανάμεσα στις ΠΑΕ, των καναλιών[ο ρόλος της "δημόσιας τηλεόρασης"(κρατική είναι) ειδικά στο(α) παιχνίδι(α) του φιλοξενούμενου της Ολυμπιακού και στο ζήτημα των δυο γκολ(που ήταν οφσάιντ), είναι τουλάχιστον ύποπτος μιας και τέτοιου είδους μπαίνουν σε κάθε αγωνιστική σε όλο τον κόσμο αλλά κανένας δε μιλάει, φυσικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι με βάση αυτή τη συνήθεια κανείς παίχτης του αδικημένου Άρη δε διαμαρτυρήθηκε.
Αναλύοντας τα παραπάνω και βλέποντας ένα παιχνίδι ξεχωριστά απ' αυτά που βούιξαν το σύμπαν (όχι χωρίς λόγο, αλλά κάθε φορά γίνονται τέτοια), δεν πρέπει να ξεφεύγει απ' τα τηλεοπτικά συμφέροντα που το καλοκαίρι λήγουν και ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο για καμία ανανέωση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ.Σ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό ως ύποπτο και προβοκατόρικο. Όσο και αν είναι ταξικός αντίπαλος, οι δηλώσεις του καθενός εκπροσώπου του μεγάλου κεφαλαίου που αφορούν τα συμφέροντα του, δεν είναι άνευ σημασίας γιατί είναι γνωστό απ' το ίδιο το κεφάλαιο από που θα βληθεί και πότε από ανταγωνιστές και "φίλους"......
Στα αγωνιστικά του συγκεκριμένου παιχνιδιού που αποτέλεσε αφορμή για να δούμε και άλλα την επομένη.
Ο Ολυμπιακός έχοντας σβηστές τις μηχανές και έχοντας στο μυαλό του το σημερινό παιχνίδι με την Σαίντ ε Τιέν, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και αντί το σκορ να είναι 5-0, νίκησε με το αναιμικό και υπό αμφισβήτηση 2-1, με δυο γκολ που ήταν καθαρά οφσάιντ, τα οποία όμως μπαίνουν σε κάθε αγωνιστική (ειδικά απ' τα χαμένα πέναλτι στην επαναφορά) και σε όλο τον κόσμο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, (αλλά ποτέ δε γίνεται λόγος) και ένα αυτογκόλ από ένα ποδοσφαιριστή που έχει τεράστιο ταλέντο (για Έλληνας ποδοσφαιριστής), αλλά από εγκεφαλικό παίξιμο πάσχει(Για τον Τοροσίδη μιλάμε). Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τον Πατσατζόγλου, που μπορεί να μην έβαλε αυτογκόλ ωστόσο όμως έκανε τόσα λάθη που δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη των ερυθρόλευκων και όχι μόνο σε αυτό τον αγώνα, αυτό γίνεται απ' την πρώτη αγωνιστική που συμμετείχε ως αναπληρωματικός του Στολτίδη. Όταν δε βάζεις γκολ και ο τηλεοπτικός χορηγός περιμένει στη γωνία για να διαπραγματευτεί με ευνοϊκότερους όρους τα συμφέροντα του, είναι φυσιολογικό να δημιουργεί από το πουθενά ιστορίες απ' την πρώτη αγωνιστική στο ζήτημα διαιτησία, τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα, εξάλλου για συνθήκες αγοράς μιλάμε.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν αποβολή στον Άντζα, όπως ήταν αποβολή και σε αυτόν που έκανε το πέναλτι στο Ντουντού, όπως ήταν αποβολή κάθε χτύπημα το Νέτο, στο Λέτο και κάθε χτύπημα σε Γκαλέττι, Μπελούτσι, Ντιόγκο, αλλά κανείς δεν είπε τίποτα και αυτό γίνεται σε κάθε αγώνα. Δηλαδή για το καθαρό γκολ του Ντιόγκο στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, όταν ακυρώθηκε γιατί δεν έγινε λόγος; Αλήθεια ό Ηρακλής που έχει αδικηθεί κατάφωρα με δυο καθαρά ακυρωθέντα γκολ και στα δυο παιχνίδια με την ΑΕΚ και συνεχίζει να αδικείται στα περισσότερα παιχνίδια γιατί δεν έγινε θέμα;
Αλήθεια όταν στο ΟΑΚΑ, ο Αστέρας Τρίπολης αδικήθηκε στο 90+ με την ΑΕΚ και πάλι γιατί δεν έγινε κουβέντα; Όταν ο ΠΑΟΚ τελειώνει με 11 παίχτες σχεδόν κάθε παιχνίδι και ο Γκαρσία με τα γνωστή συμπεριφορά του κάνει τα πάντα άνω κάτω, γιατί δε γίνεται λόγος; Αντ' αυτού αποθεώνεται κι όλας. Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει ειδικά με τις ομάδες της Β. Ελλάδας γιατί πάντα αυτές είναι μονίμως αδικημένες και κουβέντα δε γίνεται; Ακόμα και όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης γιατί να έχει τα διαπιστευτήρια που τον ευνοούν και ειδικά στην Τούμπα; Ο "αδικημένος" Άρης γιατί στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε πετώντας στους παίχτες του δικεφάλου ότι εκσφενδονίζονταν; Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και για όλους, πότε υπάρχουν ανθρώπινα λάθη και πότε "διατεταγμένες υπηρεσίες και ελέω στοιχήματος. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και για όλους, πότε υπάρχουν ανθρώπινα λάθη Όμως να συμπληρώσουμε και κάτι άλλο εδώ πέρα. Από πότε οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας θα πληρώνουν τα σπασμένα των ΠΑΕ όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης που μπήκαν στο άρθρο 44 και μέχρι που θα φτάσει η ασυδοσία των ΠΑΕ, να τους χαρίζονται δημόσιοι χώροι για να χτίζουν τα εμπορικά τους κέντρα; Αυτά δεν είναι αδικίες;
Δεν έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για διαιτησία γιατί η κουβέντα αυτή θεωρούμε ότι είναι κόντρα ανάμεσα στις ΠΑΕ που θέλουν ακόμα πιο μεγάλο μερίδιο στην πίτα που λέγεται ευνοϊκή διαιτησία και όχι δικαιοσύνη κλπ σε σχέση με τις πιο ευνοημένες. Ας μην είμαστε αφελής, αλλά όταν μιλάμε όσοι δεν είμαστε υπάλληλοι των ΠΑΕ, οπαδοί κλπ, τουλάχιστον να τα λέμε όλα και ας πάμε κόντρα στον καιρό.
Φυσικά και το πρωτάθλημα έχει προβλήματα. Είπε κανείς πως δεν έχει; Αλλά δεν υπάρχει η δεν πρέπει να υπάρχει καμία ομάδα σε καμία κατηγορία που αδικείται μόνιμα.
Όλοι αδικούνται κάπου και όλοι ευνοούνται κάπου αλλού και ανάλογα το βάρος του ισολογισμού και της φανέλας το μερίδιο γίνεται μεγαλύτερο, επαγγελματικό είναι ο ποδόσφαιρο και αυτή είναι η αιτία όλων των κακών.
Μιλήσαμε για τον Ηρακλή που πήρε ένα πανάξιο Χ και αυτό του δίνει ώθηση για τον παραπέρα Γολγοθά. Ήταν το μοναδικό παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα που τα σφυρίγματα τον "ευνόησαν", ωστόσο αυτά που έδειξε σε φώτο γνωστή εφημερίδα "πράσινων" συμφερόντων μόνο τα αντίθετα απ' αυτά που ισχυρίζεται αποδείχνουν, εξάλλου ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε με τη βαρύτητα της τεράστιας φανέλας του.
Θα κλείσουμε εδώ τα λεγόμενα μας, λέγοντας πως καμία απ' τις μεγάλες και μικρές ομάδες δεν έχει καμία ανάγκη για "ευνοϊκά" σφυρίγματα.
Δυστυχώς η ευτυχώς όλα αυτά τα περί δικαίου αισθήματος ισχύουν μόνο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και φως απ' τον άκρατο επαγγελματισμό δεν πρόκειται να δούμε και δε θα δούμε όσο τα κέρδη και οι οικονομικοί ανταγωνισμοί καθορίζουν τα "αγωνιστικά μελλούμενα".
Φυσικά αυτό δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο, όποιος δίνει πιο πολλά στις μεταγραφές, τόσο μεγαλύτερο μερίδιο στα σφυρίγματα θα παίρνει. Το γκολ του Αντριάνο δηλαδή στο παιχνίδι Μίλαν - Ίντερ τι αποδείχνει τελικά;
Και στον αθλητισμό εξυγίανση θα υπάρξει μόνο με μέτωπο λαϊκό για ένα ερασιτεχνικό, μαζικό, λαϊκό αθλητισμό, όλα τα άλλα είναι "πα....α - μέντολες" που λέει και ο λαός.

Ρ.Κολλεκτίβα

  • Β' Γύρος - 22η αγωνιστική
  • Πανσερραϊκός-Ξάνθη1-0
  • Ο.Φ.Η.-Αστέρας Τρίπολης1-1
  • Ηρακλής-Παναθηναϊκός0-0
  • Πανθρακικός-Λάρισα0-1
  • Λεβαδειακός-Π.Α.Ο.Κ.0-3
  • Πανιώνιος-Εργοτέλης0-0
  • Α.Ε.Κ.-Θρασύβουλος 1-0
  • Ολυμπιακός-Άρης2-1
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 57















2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 43















3. ΠΑΟΚ 43















4. ΑΕΚ 38















5. ΛΑΡΙΣΑ 34















6. ΑΡΗΣ 31















7. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 29















8. SΚODA ΞΑΝΘΗ 28















9. ΗΡΑΚΛΗΣ 26















10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 25















11. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 25















12. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 24















13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 22















14. ΟΦΗ 18















15. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 18















16. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 13















Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center