the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Super League εικοστή Πέμπτη Αγωνιστική

Παρελθόν αποτελεί και η εικοστή πέμπτη αγωνιστική στη φετινή super leage ενώ απομένουν 5 αγωνιστικές έως τη λήξη του πρωταθλήματος και ο τίτλος που μπορεί να αποδοθεί είναι ο εξής:"Κλείστε το το μαγαζάκι φτάνει πια". Αν δεν υπήρχαν οι ιδιωτικοί στρατοί των τεσσάρων μεγάλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου και οι "νταήδες" του, που δεν είναι οι οπαδοί αλλά κάθε είδους παράγοντες και παραγοντίσκοι, θα ήταν ένα φαινομενικά "αδιάφορο (αγωνιστικά)" παιχνίδι και θα είχε κλείσει αυτή την αγωνιστική ενώ τίποτα δε θα την θύμιζε.
Μακάρι να ήταν έτσι, όμως το βαθιά πληγωμένο σώμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε ένα ακόμα χτύπημα και το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και ποιος θα πάει στο Champions League, η στο αναβαθμισμένο UEFA κλπ δεν έχει καμία σημασία.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες από κανένα και συμψηφισμοί σε τίποτα, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης μικρότερο η μεγαλύτερο, από εμάς που γράφουμε γιατί αγαπάμε το ρημάδι το ποδόσφαιρο, μέχρι τον οποιονδήποτε ασχολείται και ζει με (και από το) επαγγελματικό ποδόσφαιρο τέλος.
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και εξυγίανση δεν μπορεί να γίνει και αν γίνει, θα είναι ομελέτα χωρίς αυγά, δηλαδή θα είναι μια ακόμη αυταπάτη που θα σπείρουν στον κόσμο που αγαπά το ποδόσφαιρο.
Όποιοι έχουν χρήμα, το χρησιμοποιούν για να το ενισχύσουν και εφόσον η άρχουσα τάξη της χώρας είναι σε ενδιάμεση εξαρτημένη θέση, θέλει να ενισχύσει και τη θέση της με όχημα τους ιδιωτικούς στρατούς, πιέζοντας τις δικές τους κυβερνήσεις.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι η απόλυτη αντανάκλαση της καπιταλιστικής κοινωνίας των σχέσεων παραγωγής και του βαθμού εκμετάλλευσης των παραγωγικών δυνάμεων.
Είναι το σφαγείο των δυνατών στους αδύναμους και φυσικά
μεταξύ των "δυνατών" όταν τελειώσουν με τους από κάτω.
Αυτό απαιτεί ιδιωτικούς στρατούς, που είναι έτοιμοι να γίνουν ακόμα και η περιφρούρηση του προέδρου τους και να παίξουν το ρόλο ιδιωτικής αστυνομίας στις επιχειρήσεις του ξυλοφορτώνοντας η απειλώντας ακόμα απεργούς(έχει συμβεί αυτό).
Δε θα αναλύσουμε παραπέρα την κατάσταση αλλά με λίγα λόγια θα πούμε, "φτάνει ως εδώ η κοροϊδία, η αδειάζουμε τις κερκίδες, η θα τροφοδοτούμε τέτοιου είδους καταστάσεις". Εντάξει μπορεί αυτές τις εικόνες να τις είδαμε τώρα σε ζωντανή μετάδοση στην Τούμπα, αλλά τις έχουμε ξαναδεί στη Λεωφόρο, στη Ν. Φιλαδέλφεια, στη Ριζούπολή, στο ΟΑΚΑ, στο Καραϊσκάκη, στο Καυτατζόγλειο, στου Χαριλάου κοκ, το έργο είναι πολύ παιγμένο.
Το απόστημα ξεκινάει από παλιά, από τότε που μπήκαν τα χρηματοοικονομικά κριτήρια και μετέτρεψαν τις ομάδες σε ΠΑΕ. Ευνοημένες βγήκαν αυτές που είχαν πολύ λαό μιας και αποτελούσαν το "μήλον τις έριδος", κατείχαν δηλαδή τη μεγάλη εκλογική πελατεία και ήταν ο τέλειος πολιορκητικός κριός που ήθελε η άρχουσα τάξη ως μορφή ιδιωτικού στρατού. Από εκεί και μετά, περνάει στην εποχή που η Νάπολι του Μαραντόνα έπαιζε στην Τούμπα και οι "σκληροπυρηνικοί" του πέταγαν μέχρι και σωλήνες της αποχέτευσης, στο μακαρίτη τον Μπλιόνα, στους πυροβολισμούς νεαρού φιλάθλου του Ολυμπιακού στη Ν. Φιλαδέλφεια, στα καπνογόνα και στο κλείσιμο των προβολέων στο ίδιο γήπεδο όταν ο Ολυμπιακός προηγούνταν της ΑΕΚ, στην οπλοφορία του κ. προέδρου και τις ανοικτές απειλές του σε διαιτητές με το σαραναπεντάρι προτεταμένο επιδεικτικά, καταλήγοντας στα προχθεσινά. Υπεύθυνοι όλοι οι διαχειριστές του συστήματος αυτού και ρωτάμε δημόσια την κ. Καϊλή αν έχει πάει έστω μια φορά στη ζωή της σε αγώνα, αν ξέρει τι είναι η ντρίπλα, το φάουλ, η κόκκινη κάρτα για να πυροδοτεί κλίμα ένεκα της ανάγκης να βρει ψηφοφόρους.
Θα κλείσουμε το θέμα με αυτό γιατί δεν έχει γούστο να πάμε παραπέρα τη συζήτηση μιας και δεν υπάρχει λόγος.
Αντί να αδειάζουμε τα γήπεδα, γιατί δεν παίζεται και καμία σοβαρή μπάλα, ένεκα και επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δε βάζουμε λέμε, εμείς οι αφελείς, όσοι είμαστε ενάντια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τις φανέλες απ’ τις ομάδες που αγαπάμε και χωρίς διαφημίσεις φυσικά, πάντα σε συντροφικό επίπεδο να φτιάξουμε το δικό μας πρωτάθλημα. Γιατί ο Μαλεζάς, η ο Πάντος, η ο Νίνης, η ο οποιοσδήποτε Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αγαπά περισσότερο η ξέρει περισσότερο μπάλα από μας;
Ο κάθε “αδικημένος” απ’ το Ελληνικό κράτος όπως ο ΠΑΟΚ, η “αδικημένη” απ’το Ελληνικό κράτος ΑΕΚ, ο “αδικημένος” Παναθηναϊκός μήπως έχουν ευνοηθεί και αυτοί; Υποκειμενικά όλοι τους κάνουν τα στραβά μάτια όταν ευνοούνται
Το άρθρο 44 μήπως μας λέει κάτι, τα κλειστά γυμναστήρια της Πυλαίας, ο Βοτανικός, η προσπάθεια της ΑΕΚ για τη νέα Ν. Φιλαδέλφεια κυρίως με χρήματα του Ελληνικού λαού και πάνω στη περιουσία του μήπως μας λένε κάτι;
Αν όχι να θυμίσουμε πως και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν κυρίως ευνοηθεί και αδικηθεί μέσα σε ένα παιχνίδι και το αντίστροφο σε ένα άλλο, ο καθένας με το ειδικό βάρος που έχει ανά περίοδο, ωστόσο οι τέσσερις τους κατέχουν την μερίδα του λέοντος σε σχέση με τους υπόλοιπους και φαγώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι και όχι τη δικαιοσύνη.
Ο ΠΑΟΚ το προηγούμενο σ/κ, δεν ευνοήθηκε κατάφωρα σε σχέση με τον Πανιώνιο, το ίδιο με τον Ηρακλή, Εργοτέλη, Ξάνθη, Πανθρακικό, Πανσεραϊκό, Θρασύβουλο κοκ, ωστόσο για μας δε θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο; Δεν μας αρέσει τίποτα από όσα συμβαίνουν εκεί, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι μέσα στους όρους του παιχνιδιού γιατί το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και όχι άθλημα στον καπιταλισμό.
Είναι επαγγελματικό το ποδόσφαιρο και εφόσον είναι κάτι τέτοιο, οι 4 μεγάλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ έχουν συντρίψει τις μικρότερες, δεν είναι τυχαίο ότι καμία απ' τις τέσσερις δεν έχει πέσει κατηγορία, ενώ οι τρεις στους τέσσερις έχουν κινδυνέψει και η μια απ΄αυτές έριξε άλλη ομάδα τον Ηρακλή στην περίπτωση των "λουλουδιών της Μαρίας".
Στους τέσσερις δεν υπάρχει αδικημένος, οι ρόλοι έχουν ξεκαθαριστεί εξ αρχής. Δηλαδή τον Πανσεραϊκό, την Καβάλα, την Δόξα Δράμας, την Καστοριά, τη Νάουσα, τη Βέροια, το Πιερικό , ποιος τους απομυζεί τόσα χρόνια;

Ράδιο Κολλεκτίβα

  • Β' Γύρος - 25η αγωνιστική
  • Ο.Φ.Η.-Λεβαδειακός0-2
  • Πανσερραϊκός-Α.Ε.Κ.1-5
  • Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός0-0
  • Ξάνθη-Πανθρακικός1-0
  • Αστέρας Τρίπολης-Άρης4-0
  • Ηρακλής-Πανιώνιος2-1
  • Θρασύβουλος -Εργοτέλης1-3
  • Παναθηναϊκός-Λάρισα3-0
1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ59
2.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ50
3.ΠΑΟΚ50
4.ΑΕΚ47
5.ΛΑΡΙΣΑ38
6.ΑΡΗΣ35
7.SΚODA ΞΑΝΘΗ32
8.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ30
9.ΗΡΑΚΛΗΣ29
10.ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ29
11.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ29
12.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ29
13.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ28
14.ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ22
15.ΟΦΗ20
16.ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center