the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΕΡΤ & αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Το ακούσαμε και αυτό όπως πολλά απ' τα καλούδια που καθημερινά μας προσφέρει η ΕΡΤ στα δελτία ειδήσεων πως οι ποδοσφαιριστές της Λ.Δ της Κορέας υπέστησαν διαπόμπευση και μάλιστα μπροστά στην ηγεσία της χώρας.
Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης νομίζει κανείς πως ζει στον παράδεισο, πως όλα είναι ρόδινα, πως ζούμε σε μέρες πρωτόφαντης ευημερίας και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου έχει πιάσει ταβάνι, εκτός αν πρόκειται για καμία Κούβα, κανένα Βιετνάμ, καμία Λ.Δ. της Κορέας.
Μετά από τον ορυμαγδό της ανοησίας, του ψέματος και της προβοκάτσιας εις βάρός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λ. Δ. της Κορέας όχι μόνο από την ΕΡΤ, αλλά από το σύνολο των αμερόληπτων δυτικών πρακτορείων ειδήσεων κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του Μουντιάλ, όπου μάθαμε ότι παίχτες της εν λόγω εθνικής ομάδας αυτομολούσαν ομαδικά στις πρεσβείες της Ν. Κορέας, ήρθε και νεότερη ζεστή είδηση ένα μήνα περίπου μετά τη λήξη του παγκοσμίου κυπέλλου. Την περίοδο των ομίλων όπου έπαιζε και η Λ. Δ. της Κορέας ακούσαμε απίθανες ιστορίες για τους παίχτες που όταν τραγουδούσαν τον ύμνο της χώρας τους δεν δάκρυζαν από συγκίνηση, αλλά έκλαιγαν τρομοκρατημένοι στη σκέψη πως αργά η γρήγορα θα γύριζαν πίσω στη χώρα τους και θα τους περίμεναν κάτι σαν βασανιστήρια χειρότερα και από αυτά του Άουσβιτς, πως κάποιοι αγώνες δεν μεταδίδονταν κλπ.
Ακούσαμε για δημοσιογράφους των διεθνών πρακτορείων ότι μπούκαραν στο πούλμαν της ομάδας της Λ. Δ της Κορέας για να μετρήσουν τους παίχτες μήπως και κάποιος αυτομόλησε, η ότι κατασκήνωναν έξω από το ξενοδοχείο μπας και κάποιος ποδοσφαιριστής την έχει κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, τα ίδια και πριν τις προπονήσεις.
Με βάση την ομάδα της Λ. Δ. της Κορέας είδαμε πως είχε στηθεί ένας απίθανος προπαγανδιστικός μηχανισμός που κατασκεύαζε πραγματικά ιστορίες "για αγρίους". Φυσικά επειδή το ψέμα έχει κοντό ποδάρι ο μηχανισμός αυτός χρεοκόπησε και μάλιστα πολύ σύντομα, αλλά έκανε τη ζημιά του στην ψυχολογία των παιχτών της Λ. Δ. της Κορέας που τα έχασαν στην κυριολεξία ειδικά μια μέρα πριν το δεύτερο του παιχνίδι, χάνοντας με τα χέρια κάτω από την Πορτογαλία 7-0, χωρίς αυτή να παίξει καλύτερα από την Βραζιλία που την αντιμετώπισαν ηρωικά.
Αυτά έως και χτες γιατί τότε ακούσαμε και είδαμε από την "σοβαρή" ΝΕΤ άλλη μια "απίθανης έμπνευσης" είδηση που δεν ήταν ρεπορτάζ αλλά αναδημοσίευση που πρόβαλε μονάχα ένας Νότιο Κορεατικός τηλεοπτικός σταθμός και χωρίς φυσικά καμία διασταύρωση από πουθενά από τους δικούς μας δημοσιογράφους και όταν λέμε από πουθενά, εννοούμε από πουθενά.
Αν υπήρχαν έστω και ψήγματα αληθοφάνειας, θα είχε γίνει είδηση πρώτης γραμμής όχι μόνο σε ολόκληρη την Ν. Κορέα αλλά σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο εδώ και καιρό. Να σημειώσουμε πως η ίδια είδηση δεν αναμεταδόθηκε ούτε από το σύνολο των Νότιο Κορεατικών καναλιών ως ύποπτη, κάτι που δείχνει ότι σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση βρωμάει σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δυο χωρών είναι στα όρια της άνευ όρων σύγκρουσης.
Αυτή η φοβερή είδηση μας έλεγε για δημόσιες διαπομπεύσεις παιχτών και προπονητή στην ηγεσία του κράτους, ο οποίος στην συνέχεια διαπομπεύτηκε κατ' εντολής και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, υπάρχει και η υποψία πως διαγράφτηκε από το Κ. Κ. ενώ δεν έλειψε και η αναφορά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τέτοιες προβοκάτσιες η ΝΕΤ που όλοι την πληρώνουμε για να λέει ψέματα κατά συρροή.
Η "μπούρδα" πάει σύννεφο δηλαδή και σε τέτοιο σημείο που είδηση ονομάζεται η κάθε λογής ανοησία που μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε χωρίς αυτή να διασταυρωθεί από πουθενά.
Όταν πρόκειται για μια σοσιαλιστική χώρα, όλα χωράνε παντού, μαζί με το ψέμα και ο αντικομμουνισμός ειδικά σήμερα που η καπιταλιστική κρίση δεν βρίσκει καμία αντικειμενική διέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center