the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Αποτελέσματα 2ης Αγωνιστικής προκριματικών Μουντιάλ 2010, ζώνη Ευρώπης

Προκριματικά - Όμιλος 1 - 2η αγωνιστική
Σουηδία-Ουγγαρία 2-1
Αλβανία-Μάλτα3-0
Πορτογαλία-Δανία2-3
Προκριματικά - Όμιλος 2 - 2η αγωνιστική
Λετονία-Ελλάδα 0-2
Ελβετία-Λουξεμβούργο1-2
Μολδαβία-Ισραήλ1-2
Προκριματικά - Όμιλος 3 - 2η αγωνιστική
Σλοβενία-Σλοβακία2-1
Σαν Μαρίνο-Πολωνία0-2
Β. Ιρλανδία-Τσεχία0-0
Προκριματικά - Όμιλος 4 - 2η αγωνιστική
Ρωσία-Ουαλία2-1
Φινλανδία-Γερμανία3-3
Αζερμπαϊτζάν-Λιχτενστάιν0-0
Προκριματικά - Όμιλος 5 - 2η αγωνιστική
Ισπανία-Αρμενία4-0
Τουρκία-Βέλγιο1-1
Βοσνία-Ερζεγ.-Εσθονία7-0
Προκριματικά - Όμιλος 6 - 2η αγωνιστική
Καζακστάν-Ουκρανία1-3
Ανδόρα-Λευκορωσία1-3
Κροατία-Αγγλία1-4
Προκριματικά - Όμιλος 7 - 2η αγωνιστική
Νήσοι Φερόε-Ρουμανία0-1
Γαλλία-Σερβία2-1
Λιθουανία-Αυστρία2-0
Προκριματικά - Όμιλος 8 - 2η αγωνιστική
ταλία-Γεωργία2-0
Μαυροβούνιο-Ιρλανδία0-0
Προκριματικά - Όμιλος 9 - 2η αγωνιστική
Ισλανδία-Σκωτία1-2
Σκόπια-Ολλανδία1-2

Μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων της 2ης αγωνιστικής από τα προκριματικά στη ζώνη της Ευρώπης, τα συμπεράσματα τα οποία μπορούμε να βγάλουμε είναι τα εξής.
Μπορεί να μη μας άρεσε ποτέ το Βρετανικό στυλ ποδοσφαίρου, ωστόσο με το Φάμπιο Καπέλο στο πάγκο, οι "καντήλες" κόπηκαν γιατί είχαν κόψει την Αγγλία απ' το προηγούμενο Ευρώ 2008 και με τη μπάλα κάτω οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές που και ποδόσφαιρο ξέρουν και πάθος έχουν γιατί θέλουν να παίζουν στις ομάδες τους που έχουν κατακλυστεί από ξένους και κοινοτικούς, να δείτε που θα πάνε στη Νότιο Αφρική και θα είναι μαζί με τις Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ρωσία απ' τη Ζώνη της Ευρώπης ένα απ' τα μεγάλα φαβορί για το παγκόσμιο κύπελλο, μαζί με τις υπερδυνάμεις της Λ. Αμερικής Αργεντινή και Βραζιλία. Στη μαύρη Ήπειρο για πρώτη φορά ίσως έχουμε φαβορί και από εκεί την σούπερ ομάδα που λέγεται Αίγυπτος η τους Ιβοριανούς σούπερ σταρ της Ακτής Ελεφαντοστού!!!
Φυσικά όλα είναι υποθέσεις και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, όμως η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται και ειδικά για την Αγγλία. Μέχρι χτες το ποδόσφαιρο της μας έσπαγε τα νεύρα με εκείνες τις συνεχόμενες σέντρες που σημάδευαν μονίμως το κεφάλι του κεντρικού επιθετικού. Αυτά όμως κόπηκαν μαχαίρι και η μπάλα απ' την αεροπορία πήγε στο πεζικό και εκεί που ήταν προβλέψιμο για τις αντίπαλες άμυνες, στατικό και απαρχαιωμένο, που έμοιαζε με ένα προμεσονύκτιο Santa Claus, που έχασε το ρολοϊ και άρχισε να μπαίνει απ' τις καμινάδες νωρίτερα πέφτοντας στις καυτές όμως εστίες και να καίει τα όπισθεν μαλακά του μόρια...
Να σημειώσουμε πως ένα ατού για την Αγγλία και την Ολλανδία είναι ότι το μουντιάλ θα γίνει στη Ν. Αφρική που είναι γεμάτη Άγγλους και Ολλανδούς και απ' αυτή την άποψη η Αγγλία και η χειρότερη Ολλανδία των τελευταίων ετών δε μπορούν να μη συμπεριληφθούν στα φαβορί. Ανάμεσα σε αυτές τις "παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις" υπάρχει μια διαφορά πως τώρα οι Άγγλοι παίζουν καλή μπάλα για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία τους ενώ οι Ολλάνδοί να έχουν μείνει στις δάφνες του παρελθόντος δηλαδή 20 χρόνια πίσω στο Ευρώ του 1988 όταν και το κατέκτησαν.
Φυσικά όταν θα έρθει και η ώρα θα πρέπει να δούμε πως θα είναι οι όμιλοι και ποιοι θα πέσουν με ποιους και τελικά ποιοι θα απομείνουν, γι αυτό αν δούμε πάλι τα "παντσέρ" να ευνοούνται απ' τις κληρώσεις και να πηγαίνουν ψηλά δε θα μας κάνει καμία εντύπωση.
Όσο για την Εθνική μας έδειξε σε αυτό τον αγώνα πολύ καλά χαρακτηριστικά και θα είναι αυτοκτονία να μη περάσει. Όσο για τη Κύπρο πιστεύουμε πως σε μερικά χρόνια θα τρελάνει την Ευρώπη. Για μας είναι και πιο ποιοτική ομάδα απ' την Εθνική μας και πολύ μεγαλύτερα ταλέντα διαθέτει. Όσο για τις υποδομές τις, εδώ και 15 χρόνια γίνεται σπουδαία δουλειά παράγοντας ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές και όχι εξειδικευμένους ρολίστες. Ταλέντα όπως ο Χριστοφή και ο Βατής της Ομόνοιας δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην χώρα μας. Ειδικά ο πρώτος αποτελεί διακαή πόθο του Αρσέν Βενγκέρ για την Άρσεναλ και κοστολογήθηκε απ' αυτήν στα 18.000.00 Ευρώ και είναι μόλις 17 ετών. Ειλικρινά ευχόμαστε να δούμε τη Κύπρο στο Μουντιάλ και για μας το παιχνίδι με την Ιταλία δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Στα προκριματικά του Ευρώ από καθαρή αδικία δε νίκησε τη Γερμανία μέσα στην έδρα της έχοντας 3 δοκάρια και δύο ολοκάθαρα πέναλτι που δεν της δόθηκαν.


Ράδιο Κολλεκτίβα

ΥΓ* Οι απόψεις μας δεν ενδείκνυνται για κανενός είδους στοίχημα και δε διεκδικούν σε καμία περίπτωση να επιβεβαιωθούν είναι εκτιμήσεις και τίποτα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center