the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Super League όγδοη Αγωνιστική

Τέλειωσε και η όγδοη αγωνιστική απ' τις 22 που απομένουν για τη Super League και αυτό που είδαμε σε σχέση με τη προηγούμενη είναι ότι οι προβλέψεις μας είτε για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν είτε για αυτές που θα παίξουν καλή μπάλα συνεχίζουν να μην πέφτουν και πολύ έξω όπως και τις προηγούμενες φορές.
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι αήττητος μιας και πήρε πολύτιμη ισσοπαλία στο Καυτατζόγλειο στάδιο, το οποίο το έκαναν γης μαδιάμ οι οπαδοί του, που εκτός του Άρη και του Ολυμπιακού απ' ότι φαίνεται απέκτησαν τα δυο τελευταία χρόνια και νέο "μεγάλο" αντίπαλο τον Ηρακλή.
Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, εδώ στο Μαραντόνα πετούσαν τσιμέντα όταν αυτός πήγε να εκτελέσει πέναλτι στη δεκ' του 80 στον αγώνα του UEFA, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Νάπολι και στον Ηρακλή θα κολλούσαν
Να πούμε συμπληρωματικά εδώ πέρα, ότι ο Ηρακλής είναι η ομάδα που έπαιξε το ποιοτικότερο ποδόσφαιρο που έχουμε δει στη δεκ του '80, όταν σε αυτόν έπαιζαν 3 απ' τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές.( Χ''Παναγής, Κωφίδης, Παπαϊωάννου), άσχετα αν πήρε πρωταθλήματα η όχι και καλό είναι να υπάρχει ένας σεβασμός στο εν λόγω σωματείο.
Να πούμε πως με κανένα οπαδό δεν έχουμε το παραμικρό και είναι "χαράς ευαγγελία" να αγαπάει αυτό που υποστηρίζει, αλλά αυτά τα "καθοδηγούμενα" εντός και εκτός γηπέδων επεισόδια, το μόνο που ευνοούν είναι τη παραπέρα καταστολή εντός και εκτός γηπέδων και λειτουργούν σαν ανώδυνη βαλβίδα ασφαλείας απέναντι στα προβλήματα των σχέσεων παραγωγής. Όσο δε την επίθεση που δέχονται οι ποδοσφαιριστές ανεξάρτητα το πόσο καλοί είναι στο χειρισμό της μπάλας και της φαντασίας τους στον αγωνιστικό χώρο, είναι η εγκατάσταση στη κ. συνείδηση των οπαδών της λογικής που λέει ότι ο εργοδότης έχει πάντα δίκιο και ο οπαδός για μερικά λεπτά γίνεται κάτι τέτοιο, ενώ στη πραγματικότητα είναι εργαζόμενος και στρέφεται τελικά εις βάρος του.
Στο δια ταύτα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με "σβησμένες" τις μηχανές νίκησε τον πολύ καλό Εργοτέλη και ετοιμάζεται για το ντέρμπι των "αιωνίων". Ο Παναθηναϊκός πέρασε "δια πυρός και σιδήρου" στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος νικώντας τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη και δικαιολογημένα φωνάζει για τη διαιτησία που κατακύρωσε οφσάιντ τέρμα ως κανονικό στους γηπεδούχους. Φυσικά οι φωνές δεν αφορούσαν το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά το ντέρμπι που από τώρα δυναμιτίζεται και μάλιστα εσκεμμένα
Η ΑΕΚ βρίσκεται προ αδιεξόδου μετά την παραίτηση του Ν. Νικολαϊδη, η οποία νίκησε όμως και με ένα παλικαρίσιου τέρμα του Μαϊστόροβιτς και ενός "ανάποδου ψαλιδιού"(τρομερό γκολ) του Ρέφικ Τσεμπούρ, πέρασε τον "χαλκέντερο" Αστέρα Τρίπολης.
Ο ΟΦΗ παραπαίει όπως και ο Ηρακλής, αλλά έχουμε την αίσθηση πως οι δυνατότητες τους δεν είναι για εκεί αν και ο γηραιός δύσκολα θα σωθεί αν δε γίνουν κινήσεις το Γενάρη.
Η Ξάνθη είναι μεγάλη ομάδα και με το Παράσχο στον πάγκο ακόμα δεν έχει δείξει τις δυνατότητες της. Η Λάρισα είναι η ομάδα του Χ και οι Λεβαδειακός, Πανσεραϊκός, Πανθρακικός και Θρασύβουλος μαζεύουν ακόμα βαθμούς περιμένοντας να κάνουν ταμείο στο τέλος.
Να κάνουμε μια διαπίστωση εδώ πέρα. Οι λεγόμενες μικρές ομάδες με τις άμυνες που διαθέτουν θα φέρουν "περίεργα" (καλά) γι' αυτές αποτελέσματα. Οι μικρομεσαίες με βάση τη φετινή τους εικόνα, (μεσαίες είναι στη πραγματικότητα),θα είναι σε ετεροβαρή ισορροπία. Κάποιες απ' αυτές θα είναι πολύ ψηλά και άλλες στη ζώνη του υποβιβασμού. Αυτές που θα είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, θα είναι λόγω του ότι δίνουν βάση απ' τη μέση και πίσω προτιμώντας τι λογική των αντεπιθέσεων. Δηλαδή όσες απ' αυτές στραφούν σε αμυντικό προσανατολισμό πηγαίνοντας για αντεπιθέσεις στα εκτός έδρας θα παίρνουν ισοπαλίες ίσως και κάτι παραπάνω, όμως στη έδρα τους θα χάνουν η θα έχουν σοβαρά προβλήματα πχ(Ηρακλής, ΟΦΗ Αστέρας Τρίπολης). Από την άλλη, αυτές που "δε θα μασήσουν" και θα παίξουν κυρίως επιθετικά θα βρεθούν από μεσαίες ομάδες στα ρετιρέ της βαθμολογίας και θα αποτελέσουν το "δημόσιο κίνδυνο" στις παραδοσιακές δυνάμεις. Όσοι απ' τους "μεγάλους" κερδίσουν τη Ξάνθη, η τη Λάρισα στην έδρα τους θα είναι οι εν δυνάμει απόλυτοι διεκδικητές του τίτλου 2008-2009.

8η αγωνιστική
  • Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός 0-0
  • Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2
  • Άρης-Λάρισα 0-0
  • Ο.Φ.Η.-Ξάνθη 0-2
  • Πανθρακικός-Θρασύβουλος 1-0
  • Α.Ε.Κ.-Αστέρας Τρίπολης 2-1
  • Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-0
  • Ηρακλής-Π.Α.Ο.Κ. 1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19















2. SΚODA ΞΑΝΘΗ 17















3. ΠΑΟΚ 16















4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 14















5. ΑΕΚ 13















6. ΛΑΡΙΣΑ 12















7. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 12















8. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11















9. ΑΡΗΣ 10















10. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 10















11. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 9















12. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 8















13. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 7















14. ΗΡΑΚΛΗΣ 5















15. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 4















16. ΟΦΗ 4


Collectiva Sports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center