the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Προετοιμασία ξανά...

Η απεργία και η πορεία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ στα Χανιά της ήταν μια από τις μαζικότατες. Χτες ο ιερός βράχος της Ακρόπολης ντύθηκε στα καλά του και έγινε παραπάνω ιερός απ' όσο ήταν μέχρι πριν να αναρτηθούν τα πανό γιατί οι διαδηλωτές αφενός μεν καλούσαν τους λαούς της Ευρώπης να ξεσηκωθούν, αφετέρου δε, με τον τρόπο αυτό και άθελα τους απέτισαν φόρο τιμής ακόμα και στους χιλιάδες δούλους που έπεσαν κάτω από τις εντολές του Ικτίνου και του Καλλικράτη, όταν χτίζονταν ο ναός της Αθηνάς γνωστός και ως Παρθενώνας.
Φυσικά δεν θα μιλήσουμε γι' αυτά μιας και το αθλητικό αυτό ιστολόγιο σε αυτή την ανάρτηση θα αναδείξει μόνο την σκληρή και δίμηνη προετοιμασία που πραγματοποιήσαμε από τις αρχές του Μάρτη σε επίπεδο διαδρομών με το ποδήλατο βουνού και με την αγωνιστική κούρσα.
Η φετινή Άνοιξη από άποψη καιρού μας βοήθησε να κάνουμε τόσα χιλιόμετρα όσα είχαμε να κάνουμε από τον Καλοκαίρι του 2002 και σε επίπεδο διαδρομών και προπονητικής έκτασης και έντασης.
Οι αποστάσεις ήταν κατά κύριο λόγο με την αγωνιστική κούρσα σε ευθείες και εκτείνονταν από το ανατολικό προς το δυτικό τμήμα του κάμπου της Κυδωνίας(Χανιά-Σούδα-Χανιά-Αγυιά, Πατελάρι, Μάλεμε, Ταυρονίτης, Κολυμπάρι), ενώ οι ορεινές και οι ημιορινές αναβάσεις ήταν στα αντίστοιχα τμήματα των επαρχιών Κυδωνίας(Ακρωτήρι, Κεραμειά, Θέρισο, Μεσκλά, Μπαμπιόλο) και Αποκορώνου(Δήμος Αρμένων παλιά Εθνική Χανίων - Ηρακλείου). Ταυτόχρονα με αυτές τις διαδρομές κάναμε και κολυμβητικές προπονήσεις πάνω από 10 φορές σε σημείο εξάντλησης, ενώ παίξαμε και 3 φορές ποδόσφαιρο.
Από τις 61 μέρες και των δυο μηνών ουσιαστικά προπονηθήκαμε τις 40 με μ. όρο χιλιομέτρων 52.85. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει και μια διαφοροποίηση γιατί στις πρώτες 2 εβδομάδες ο μ.ο δεν ξεπερνούσε τα 20χλμ την ημέρα πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση των χιλιομέτρων πρέπει να γίνεται με αριθμητική πρόοδο και σιγά-σιγά για να μην καταπονείται ο οργανισμός. Στην πραγματικότητα υπήρξαν και μέρες με 120 χλμ ημερησίως δηλαδή αλλά με χαμηλότερο μ.ο ταχύτητας σε σχέση με πριν 8 χρόνια, πράγμα φυσιολογικό(δυο ντουζίνες κιλά παραπάνω από τότε) ταυτόχρονα με την φυσιολογική γήρανση και με τις μακρόχρονες περιόδους μακρυά από το ποδήλατο και το αγαπημένο μας ποδόσφαιρο.
Για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν πραγματικά με το αντικείμενο είναι μια υπέροχη εμπειρία την οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα και λόγω της ακρίβειας των καυσίμων και για να ρίξετε αποτελεσματικά κιλά, χοληστερίνες, τριγλυκερίδια κλπ.
Φέτος μετά από χρόνια ζήσαμε την Άνοιξη και σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο που χωρίς το ποδήλατο και τις διαδρομές θα μας είχε κόψει καμιά δεκαπενταριά χρόνια ζωής μόνο και μόνο το άγχος.
Φίλοι και φίλες μπείτε και εσείς στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού με προσοχή και με πάθος, εφόσον το κράτος δεν μεριμνά για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό και διεκδικήστε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ευεξία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center